Træ i de danske hjem

Træ kan benyttes i indretningen på mange måder, og selvom mængden varierer meget fra hjem til hjem, så er der vist ingen der kan se sig fri fra, at have træ i indretningen. En stor del af de møbler der bliver produceret, inddrager træ på den ene eller anden måde. Der er dog stor forskel på kvalitet, behandling og farver og derfor kan man sagtens benytte træ i indretningen, uden at ende med et teak-look fra 50- 0g 60’erne. Det handler blot om at udvælge de træprodukter, der passer til lige præcis til stilen og rummet. Er det f.eks. skærebrættet, sofabordet, den flotte y stol eller opbevaringen på badeværelset – træet er at finde i flere formater i boligen.

5 spændende måder at benytte træ i indretningen

Træ kan benyttes flere steder i boligen og i følgende afsnit, gives der et overblik i hvilke muligheder træ i indretningen giver. Træ benyttes nemlig ikke kun i produktionen af møbler, hvor folk ofte forventer at støde på det. Der findes en lang række produkter til hjemmet, hvor træ indgår:

1- Træ som sengegavl! Der findes flere færdiglavet sengegavle, men hvis man har mod på at lave noget unikt, så kan især træ nemt benyttes til at lave sin helt egen hjemmebygget sengegavl. DIY-projekter er meget populære og flere steder på nettet, kan du finde detaljeret indlæg vedr. netop sengegavle lavet i træ. Det er kun fantasien der sætter grænser!

2- Lamper i træ. Stilrene og klassiske lamper fås også i træ og især de laserskåret af slagsen bliver mere og mere populære, at have hængende. Det er muligt at købe disse i flere forskellige træsorter, så man får en lampe der passer perfekt ind i ens indretning.

3- En dørmåtte i træ er både solid og flot at kigge på. Især til udendørs brug ved indgangen eller på terrassen er disse meget brugbare.

4- Billedrammer fås mange steder i godt og solidt træ og ved f.eks. at male disse eller købe i forskellige træsorter, kan man få sig en rigtig flot og imponerende billedvæg. Billedvægge er og bliver et stort hit og hvis man sætter sit helt eget præg på disse, bliver det bare endnu bedre!

5- Tag træstubbe med indenfor. Ubehandlede træstubbe der har fået lov at tørre, kan bruges på mange flotte båder i indretning, f.eks. som sengebord!

Antallet af træsorter

At indrette med træ kan være lige så besværligt, som med farver og mønstrer. Det kan nemlig være enormt svært at begrænse sig. Hvis man benytter træprodukter i alt for mange typer af træ i et rum, kan det hurtigt komme til at se alt for rodet og uoverskueligt ud. Tænk dig derfor om, inden du blander et egetræsgulv, med et teakskrivebord, et palisander spisebord, reoler i lærketræ osv. Det er bestemt ikke fordi det ikke kan fungere, men det kræver man holder tungen lige i munden og finder de helt rette kombinationer.

Derfor er der også mange træmøbler der i dag, er behandlet eller malet så de ikke fremstår i deres naturlige og rå farver. Dette kan i nogle tilfælde være enormt ærgerligt, men for det meste giver det et flot resultat til indretningen og skaber ro og balance i et rum.

/Alle billeder er fra Pixabay

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *