Lad indretning og bygningen gå op i en højere enhed           

Når man skal indrette, er det ikke kun vigtigt at tænke på ens egen stil, behov osv. Bygningens udseende, struktur og alder er også essentiel at have med i sine overvejelser. Det er ikke et must, men hvis du ønsker at indretning og bygning skal gå op i en højere enhed, er det vigtigt at have begge for øje inden du går i gang med at indrette.

Indretter du f.eks. en gammel københavner lejlighed med højt til loftet, stuk, trægulve og høje paneler vil disse smukke detaljer hurtigt komme i anden række, hvis det hele bliver klisteret til med pangfarver, fototapet eller smagløse plakater. Derved ikke sagt et sådan en gammel lejlighed absolut skal indrettes efter en bestemt tidsalder. Nej, mulighederne er mange og man kan nemt sætte sit eget præg, uden at gå på kompromis med bygningens originale detaljer.

Nybyggeri og indretning

I mange nybyggede huse, har man selv mulighed for at sætte sit præg på indretningen uden at have den samme omtanke for bygningen. Men forglem ikke at en ny bygning også har udstråling og personlighed og det ikke er alle former for indretning, der vil kunne fungere der.

Det populære underholdningsprogram på tv2 ”Nybyggerne,som på nuværende tidspunkt netop er blevet færdig med indspilningerne af tredje sæson, er en fremragende inspirationskilde til at et helt nybygget typehus giver uendelige muligheder i forhold til indretningen. Et nybygget hus er nemlig ikke ensbetydende med en minimalistisk og ren stil. Nej der er gode muligheder for at sætte sit eget præg på indretningen, samtidigt med at man respekterer materialer, udseende og miljø.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Skal du i gang med at indrette eller ønsker at lave om i din eksisterende indretning og samtidigt have bygningen for øje, så er der flere ting man bør være opmærksom på.

  • Start ud med at tegne eller nedskrive detaljer på eller i bygningen, du synes der er karakteristiske for den. Se på bygningens historie og gør op med dig selv, hvad du synes der er vigtigt ved lige netop denne.
  • Se på din egen stil og lav evt. moodboards, collager eller skitser med de ting, du syntes ser flotte ud i et hjem. Find inspiration på blogs og få så meget med fra starten som muligt.
  • Hold disse op mod bygningen og se hvilke ting der harmonerer og hvilke der ikke gør, før du går i gang med at købe møbler, nips, tekstiler osv.
  • Prøv dig frem, fremfor at købe det hele i en omgang. Selvom du måske troede det ville fungere på tegnebrættet, er det ikke altid tilfældet i praksis og det kan være en god idé, at prøve nogle eksempler af først, inden man tømmer hele bankkontoen.
  • Mærk efter og spørg om andres mening. Man kan nemt se sig blind på ens egen indretning og om hvorvidt den egentlig passer sammen med selve bygningen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *