Bland materialerne i din indretning

Møbler og andet interiør til hjemmet bliver produceret i uendelig mange typer af materialer, og der kommer hele tiden noget nyt og spændende på markedet. Selvom det for mange kan være trygt og rart at indkøbe produkter i de samme materialer, fordi det er dem man kender til, og ved hvordan man skal håndtere og forene med resten af sin indretning, så er det en skam. Det at benytte forskellige materialer i sin indretning giver nemlig noget helt særligt, også selvom man nogle gange skal holde tungen lige i munden, for at få det til at harmonere på bedste vis, så er det i den sidste ende, det hele værd.

Hvordan benytter man bedst forskellige materialer i indretningen?

Der er mange muligheder for at benytte forskellige materialer i indretningen, men det er vigtigt at tænke sig om, før man går ud og investerer i f.eks. nye møbler. Møbler bliver i stor grad produceret i træ og det er ikke alle træsorter der fungerer sammen. Hvis træet er malet, er det en hel anden sag, men skal du f.eks. få en teak kommode og et egetræsspisebord ind i samme stue, kan det godt være du kommer på lidt af en opgave. Det er slet ikke fordi det ikke kan lade sig gøre, men mere at man skal være opmærksom på, at det måske ikke går. Det kommer meget an på rummet og resten af ens indretning.

Et godt råd til at afprøve om forskellige materialer kan fungerer i det samme rum, er at få eller købe små test objekter i disse materialer og forsøge sig derhjemme inden man går ud og investerer i f.eks. et helt ny møbel. Det kan sammenlignes lidt med farveprøver, når man ønsker at male et rum eller en væg. Det at teste i et mindre omfang først, kan hjælpe dig med at slippe for en masse besvær.

Hvilke materialer er gode at kombinerer?

Der findes intet facit på, hvilke materialer der er de bedste at kombinerer, fordi det afhænger så meget af resten af ens indretning. Dog er der ikke mange der går helt galt i byen ved at kombinerer råt træ fra f.eks. en Y-stol og metal, plast og tekstil, skind og behandlet træ, keramik og glas. Det handler i de fleste tilfælde om at prøve sig frem og se hvad der fungerer i ens eget hjem.

Man kan ofte få inspiration til indretningen i blade, på blogs samt hos venner, familie og bekendte. Og næste gang du tager dig selv i at blive inspireret af en andens indretning, så gør dig selv den tjeneste at kigge lidt nærmere på hvilke materialer der bliver benyttet. Du vil med garanti blive imponeret over udvalget og kombinationerne og få helt nye idéer til, hvordan du på bedste vis, kan benytte forskellige materialer hjemme hos dig selv.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *